Thøger og Letbanen

Letbanen: Thorsager får ikke et trinbræt….men derimod en station. Første spadestik tages mandag formiddag

Mandag klokken 10.30 går flaget til tops i Thorsager, når borgmester Claus Wistoft (V) og direktør for Aarhus Letbane,  Claus Rehfeld Moshøj, træder på spaden ved den kommende letbanestation – Thorsager Station – i byen.

Det har hidtil heddet sig, at Thorsager måtte nøjes med et trinbræt i modsætning til de øvrige letbanebyer i Syddjurs, Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind, men Thorsager får også en letbanestation.

“Thorsager får ikke et trinbræt, hvor man skal trykke på en knap for, at toget standser. Nej, Thorsager får en letbanestation,” slog borgmester Claus Wistoft fast ved torsdagens vælgermøde på Kafé Kolind, hvor der blev spurgt til forholdene i Thorsager.

En deltager mente, at der var lovlig langt fra bymidten i Thorsager og ud til Thorsager Station, velsagtens to kilometer, i retning Pindstrup.

Det affejede borgmesteren dog prompte.

“Nu må I holde op. Letbanetoget kan da ikke slå et sving ind mod bymidten. Nej, I må enten finde cyklen frem, tage turen på gåben eller humpe ud til stationen,” lød det fra en lettere skadet og humpende Wistoft.

Han var om morgenen vrikket om på foden, så han måtte stavre afsted som en nyfødt baby i oprejst stilling for første gang.

Thøgers mandag

Thøger Pauli kan i 2018 se sin store drøm om en letbanestation i Thorsager gå i opfyldelse. Arkivfoto

Navnlig en mand har kæmpet kampen for, at letbanen skal stoppe i Thorsager: Thøger Pauli.

Han har i en årrække tidligt og sent sagt det højt, at letbanetoget bør stoppe i Thorsager, som det var tilfældet i tidligere tider med DSB-toget, der satte bremsen i på Thorsager Station.

Thøger Paulis ihærdige indsats bar frugt.

“På mandag er det atter en stor dag. Her tages første spadestik til Thorsager Station kl. 10.30, hvor borgmesteren og direktøren for Aarhus Letbane vil holde tale. Det er en mangeårig kamp der er lykkedes og en stor drøm, der går i opfyldelse for mig,” skriver han på sin Facebook-profil.

Det vil mange mennesker i lokalområdet påskønne ham.