Afdelingens historie

Jubilæum Pjece

Jubilæums Pressemeddelse 1.8.17

Jubilæum Annonce

5 ÅR I FRONTLØB FOR RØDE OG GRØNNE LØSNINGER
Det er i år fem år siden, at en gruppe borgere i Syddjurs besluttede sig for at danne en lokalafdeling af Enhedslisten i Syddjurs.
Det hele startede i foråret 2012, hvor en gruppe medlemmer fra Enhedslisten Djursland satte sig sammen for at fabrikere et høringssvar til Syddjurs Kommunes netop offentliggjorte planstrategi.
Arbejdet resulterede i, at en lokalafdeling så dagens lys 24. maj 2012, og Enhedslisten opstillede med et kandidathold på syv til kommunalvalget i november 2013 og fik stemmer nok til at vores spidskandidat Jesper Yde Knudsen fik en plads i byrådet.
I de 4 år har Jesper med støtte fra en altid aktiv baggrundsgruppe kæmpet for at forbedre forholdene for mennesker og natur i Syddjurs Kommune. I stedet for nedskæringer har vi kæmpet for investeringer i tidlig indsats, daginstitutioner, skoler og bedre forhold for de ældre. Det mener vi giver god mening, både menneskeligt og økonomisk.
Vi kan ikke sige det bedre selv end redaktøren for den lokale Adresseavisen, gør det:

»På de snart fire år, der er gået siden valget, har Jesper Knudsen formået at positionere Enhedslisten og sig selv i byrådet med en klar venstreorienteret rød-grøn profil i en sådan grad, at der står respekt om hans politiske arbejde blandt byrådskollegerne fra venstre til højre. Jesper Yde Knudsen hører til de byrådspolitikere, der stort set altid er at finde i centrum af debatterne på de åbne byrådsmøder.”

Uden for byrådet er vi blevet kendt som bevægelsernes parti. Vi har hele tiden været meget aktive græsrødder f.eks. i fagbevægelsen, Thorsager Distriktssråd, Danmarks Naturfredningsforening, Kolindsunds Venner, Folkebevægelsen mod EU og den lokale fredsbevægelse.
Fra begyndelsen arrangerede vi selv en række offentlige møder og arbejder nu i Socialistisk Folkeoplysningsforbund, hvor vi har været med til at arrangere dagsordenssættende offentlige dialog- og debatmøder og studiekredse. Det var i forbindelse med et møde om et rummeligere arbejdsmarked, at vi blev medinitiativtagere til den socialøkonomiske Café Campus, hvor vores jubilæum afholdes.
Enhedslisten i Syddjurs går til valg med ønsket om mere demokrati, tidlig indsats, grøn omstilling og mere solidaritet og velfærd i kommunen. På den ene side er vi til store visioner og ønsker os store forandringer men vi er også pragmatiske og kæmper for selv den mindste forbedring og imod den mindste forringelse.
I øjeblikket er vi meget optaget af modstanden imod de forurenende havbrug og for beskyttelse og udbygning af den natur, der betyder så meget for Syddjurs. Vi har været drivkraft i samarbejdet om ”Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs”, hvor vi sammen med Socialdemokratiet, SF og de Radikale lover en ambitiøs grøn politik, hvis vi vinder flertal ved dette valg.